معرفی شرکت Gartner
Gartner یک شرکت مشاوره و مشاوره فناوری اطلاعات (IT) با شهرت جهانی است که در زمینه تحقیق روی فناوریهای مختلف فعالیت میکند و بینشهایی را در اختیار مشتریان قرار میدهد تا آنها بتوانند تصمیمات هوشمندانهتری بگیرند و عملکرد قویتری داشته باشند.
Gartner چیست؟
Gartner یک شرکت پیشرو در حوزه تحقیق و مشاوره است که بینشهای کاربردی، مشاوره و ابزارهایی را برای رهبران در حوزههای فناوری اطلاعات، مالی، منابع انسانی، خدمات مشتریان و پشتیبانی ارائه میدهد. این شرکت در سال ۱۹۷۹ تأسیس شد و اکنون بیش از ۱۵,۰۰۰ کارمند در ۱۰۰ کشور جهان دارد. گارتنر یک شرکت سهامی عام است که در بورس اوراق بهادار نیویورک فعالیت میکند. این شرکت با بهرهگیری از روششناسیهای دقیق، تحقیقات عمیقی درباره بازار انجام میدهد تا به رهبران کسبوکار کمک کند تصمیمات استراتژیکی بگیرند و از رقبا پیشی بگیرند.
Gartner چه خدماتی به مشتریان خود ارائه میدهد؟
Gartner با ارائه بینشهای مبتنی بر داده به مشتریان خود کمک میکند تا تصمیمات هوشمندانهتری در حوزه فناوری و کسبوکار بگیرند. با استفاده از راهنماییهای تخصصی، ابزارها و مشاوره، Gartner به عنوان یک شریک ارزشمند برای مشتریان خود شناخته میشود. مشتریان گارتنر شامل مدیران ارشد فناوری اطلاعات (CIOها)، سرمایهگذاران فناوری، مدیران ارشد فناوری اطلاعات در سازمانها، آژانسهای دولتی، رهبران کسبوکار در شرکتهای فناوری پیشرفته و مخابرات، و شرکتهای خدمات حرفهای هستند.
Gartner بیشتر به خاطر گزارشهای Magic Quadrant خود شهرت دارد که تحلیلهای عمیقی درباره شرکتها و محصولات مختلف فناوری ارائه میدهد. دیگر ابزارهای گارتنر شامل : Hype Cycle ، BuySmart ، Digital IQ، Product Decisions و Critical Capabilities هستند.
تحقیقات و مشاوره Gartner و همچنین خدمات مشاورهای این شرکت، به کسبوکارها کمک میکنند تا تصمیمات آگاهانهای بگیرند که منجر به رشد سریعتر کسبوکار میشود. کنفرانسهای Gartner نیز رهبران حوزه فناوری اطلاعات و کسبوکار را با فرصتهای شبکهسازی با همتایان خود و دعوتهای انحصاری برای حضور در سمپوزیومها و کسب بینشهای استراتژیک از رهبران فکری تجهیز میکنند.
Gartner چه ابزارهایی را به مشتریان خود ارائه میدهد؟
ابزارهای Gartner شامل محصولات و خدمات نرمافزاری هستند که برای کمک به کسبوکارها در انجام وظایف مختلف از جمله تحقیقات بازار، تحلیل، ایجاد فرصتهای فروش، و هوش تجاری طراحی شدهاند.
Magic Quadrant
Magic Quadrant گارتنر ابزاری است که کسبوکارها برای ارزیابی نقاط قوت و ضعف نسبی فروشندگان مختلف در یک بازار مشخص از آن استفاده میکنند. این Quadrant به چهار بخش تقسیم میشود که هر یک نشاندهنده سطح متفاوتی از عملکرد است: رهبران (Leaders)، چالشگران (Challengers)، بینشگران (Visionaries) و بازیکنان تخصصی (Niche Players).
رهبران: (Leaders) به عنوان بهترین عملکردکنندگان در بازار شناخته میشوند. این شرکتها هم اکنون به خوبی عمل میکنند و برای آینده نیز موقعیت مناسبی دارند. آنها در بخش بالا-راست Quadrant قرار میگیرند.
چالشگران: (Challengers) عملکرد خوبی در حال حاضر دارند اما جهتگیری مشخصی برای بازار آینده ندارند. این شرکتها در بخش بالا-چپ Quadrant قرار دارند.
بینشگران: (Visionaries) شرکتهایی نوآور هستند که دیدگاه قویای از آینده بازار دارند اما هنوز در سطح اجرایی همانند برترین بازیگران نیستند. آنها در بخش پایین-راست Quadrant قرار میگیرند.
بازیکنان تخصصی (Niche Players): این شرکتها بر روی یک بخش کوچک از بازار تمرکز دارند و عملکردشان از دیگران بهتر نیست اما همچنان مشتریان خاص خود را دارند. آنها در بخش پایین-چپ Quadrant قرار میگیرند.
قابلیتهای حیاتی (Critical Capabilities)
قابلیتهای حیاتی Gartner یک بخش توسعهیافته از ابزار Magic Quadrant است که بینشهای عمیقتری درباره محصولات و خدمات ارائهشده توسط فروشندگان بر اساس موارد استفاده مختلف ارائه میدهد. سند قابلیتهای حیاتی، یک تحلیل مقایسهای است که محصولات یا خدمات رقابتی را بر اساس موارد استفاده ارزیابی میکند. این تحلیل پیشنهاد میکند کدام یک از این موارد را باید به لیست کوتاه فروشندگان برای ارزیابی بیشتر و ارائه درخواست پیشنهاد (RFP) اضافه کرد.
Hype Cycle
Hype Cycle یک نمایش گرافیکی از مراحل مختلف تکامل یک فناوری است—اینکه چگونه در طول زمان توسعه مییابد (یا انتظار میرود که توسعه یابد) و میزان قابلیت تجاری آن چقدر است. این تصویرسازی به کاربران کمک میکند تا تبلیغات اغراقآمیز را از محرکهای واقعی تجاری جدا کنند، ریسکها را درک کنند، فرصتها را شناسایی کنند و تصمیمات منطقی بگیرند.
Hype Cycle شامل پنج مرحله اصلی است که فناوریهای جدید در هنگام انتشار طی میکنند:
نقطه شروع نوآوری (Innovation Trigger)
یک دستاورد فناوری یا معرفی محصول جدید باعث شروع بحث و گفتگو میشود.
اوج انتظارات اغراقشده (Peak of Inflated Expectations)
پذیرندگان اولیه فناوری را اجرا میکنند و یا موفق میشوند یا شکست میخورند.
دره سرخوردگی (Trough of Disillusionment)
پذیرندگان اولیه با شکستهایی مواجه شده و مشکلات عملکردی را گزارش میکنند.
شیب روشنگری (Slope of Enlightenment)
پذیرندگان اولیه شروع به درک فناوری و مشاهده مزایای آن میکنند. دیگران نیز به دنبال آن رفته و فناوری را در سازمانهای خود پیاده میکنند.
مرحله بهرهوری (Plateau of Productivity)
پذیرش گسترده و عمومی نوآوری آغاز میشود.
تصمیمات محصول (Product Decisions)
ابزار تصمیمات محصول Gartner به مدیران محصول کمک میکند تا یک استراتژی قوی برای محصول و نقشه راهی مطمئن ایجاد کنند. این ابزار با استفاده از بیش از یک میلیون داده زنده، قدرت دادههای اختصاصی خریداران گارتنر، بینشهای همتایان درباره نیازهای خریداران، و قابلیتهای محصولات در بیش از ۱۰۰ بازار را ترکیب میکند. با بهکارگیری بیش از ۲۰ الگوریتم، ابزار تصمیمات محصول ویژگیها و قابلیتهای احتمالی محصولات را استخراج، اولویتبندی و تحلیل میکند تا راهحلهای دقیق ارائه دهد.
BuySmart
گارتنر BuySmart از تصمیمگیریهای هوشمندانه در خرید فناوری در تمام مراحل سفر خریدار پشتیبانی میکند. این ابزار به کسبوکارها کمک میکند تا نیازهای استراتژیک و فنی خود را ارزیابی کنند، فروشنده مناسب را انتخاب کنند، مدلهای قیمتگذاری بهینه را دنبال کنند و پیچیدگی و ریسک را کاهش دهند. با تحلیل دقیق شرایط قراردادها، BuySmart سازمانها را از افزایش قیمتهای آینده و هزینههای پیشبینینشده محافظت میکند.
Digital IQ
شاخص Digital IQ گارتنر با ارائه پیشنهادهای مبتنی بر داده، به کسبوکارها کمک میکند تا عملکرد خود را در مقایسه با رقبا بهبود دهند. این ابزار به کسبوکارها امکان انجام تحلیل SWOT دیجیتال را میدهد تا نقاط ضعف را شناسایی کرده و نقشه راهی استراتژیک طراحی کنند. با تحلیل عملکرد کانالها، برندها میتوانند در چهار بعد بررسی عمیقتری انجام دهند:
- کانالهای بازاریابی دیجیتال
- وبسایتها و اپلیکیشنها
- رسانههای اجتماعی
- مسیر خرید مشتری
کارت امتیازدهی اجرای دیجیتال Gartner (Digital Execution Scorecard)
کارت امتیازدهی اجرای دیجیتال Gartner ، ابزار جامعی برای مدیران ارشد فناوری اطلاعات (CIOها) و مدیران اجرایی IT است که معیارهای استراتژی دیجیتال را ارائه میدهد. این ابزار با ایجاد یک زبان مشترک و استفاده از تصاویر جذاب، عملکرد IT را با مدیران اجرایی و اعضای هیئتمدیره هماهنگ میکند تا اولویتهای دیجیتال درک و محقق شوند.
CIOها میتوانند با استفاده از این کارت امتیازدهی عملکرد خود را با معیارهای تعیینشده مقایسه کنند، شکافها را شناسایی کرده و شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) را بهبود دهند.
تحقیقات و مشاوره گارتنر (Gartner Research & Advisory)
با خدمات تحقیقات و مشاوره Gartner ، رهبران سازمانی میتوانند به اهداف مهم سازمان خود دست یابند و از رقبا جلوتر بمانند. ابزارهای اختصاصی، تحقیقات، و راهنماییهای کارشناسی گارتنر به کسبوکارها کمک میکند تا بازگشت سرمایه (ROI) را به حداکثر برسانند.
خدمات تحقیقات و مشاوره گارتنر شامل موارد زیر است:
- پوشش جامع فناوری مطابق با نیازهای مشتریان.
- مشاوره شخصیسازیشده و راهنماییهای تخصصی.
- ابزارهای مبتنی بر داده، معیارها، و کتابهای راهنما.
- یک شبکه جهانی از همتایان و فرصتهای ارتباطی.
- منابع دیگری که بر پایه تحقیقات و تحلیلهای عمیق طراحی شدهاند.
کنفرانسهای Gartner چیست؟
در کنفرانسهای Gartner ، رهبران حوزه فناوری اطلاعات (IT) و کسبوکار از سراسر جهان گرد هم میآیند تا با همتایان خود شبکهسازی کنند، ایدهها و دیدگاههای کلیدی درباره روندهای صنعت را مبادله کنند و استراتژیهای جدیدی برای رشد کسبوکار تدوین نمایند. Gartner اطلاعات مربوط به برنامههای سمپوزیوم و جزئیات دیگر کنفرانسها را از طریق ایمیل به شبکه خود اطلاع میدهد.
این کنفرانسها بر اساس نقشها، مکانها و نوع رویدادها دستهبندی میشوند. برخی از این رویدادها سنتی و حضوری هستند، در حالی که برخی دیگر به صورت مجازی یا ترکیبی برگزار میشوند.
مشاوره Gartner چیست؟
Gartner به بیش از ۱۵,۰۰۰ سازمان در بیش از ۱۰۰ کشور بهعنوان یک مشاور قابل اعتماد خدمات ارائه میدهد. خدمات مشاوره گارتنر به مدیران ارشد فناوری اطلاعات (CIOها) و رهبران IT کمک میکند تا به اهداف تجاری مرتبط با زیرساختهای فناوری اطلاعات دست یابند. دستهبندیهای اصلی خدمات مشاوره گارتنر عبارتاند از:
تحلیلهای مقایسهای (Benchmark Analytics)
با ترکیب دادههای مبتنی بر بازار و بینشهای کارشناسان Gartner ، رهبران کسبوکار میتوانند وضعیت فعلی خود را ارزیابی کرده و فرصتهای رشد را شناسایی کنند. راهحلهای تحلیل مقایسهای گارتنر به دو بخش تقسیم میشوند: عملیات داخلی و چشمانداز بازار.
- معیارهای عملیات داخلی شامل سنجش بودجه پایه، بهرهوری برنامهها، هزینههای عملیاتی، هزینههای زیرساخت، ریسکهای امنیتی، و رضایت مشتری است.
- معیارهای چشمانداز بازار شامل پایه قیمت بازار، رقابتپذیری قیمت قرارداد، نرخ کاتالوگ خدمات، و اثربخشی کسبوکار است.
مشاوره استراتژیک (Strategic Consulting)
راهحلهای مشاوره استراتژیک Gartner با ارائه یک استراتژی قوی که از زیرساختهای IT استفاده میکند و فرآیندها و رویههای بهینهای ایجاد میکند، به رشد کسبوکار کمک میکنند. این راهحلها شامل موارد زیر هستند:
- شتابدهی دیجیتال
- توانمندسازی سازمانی
- بهینهسازی هزینه
- مدیریت امنیت و ریسک
- رشد بازار فناوری
بهینهسازی قراردادها (Contract Optimization)
Gartner با خدمات بهینهسازی قراردادها، به کسبوکارها کمک میکند بهترین محصولات و خدمات را با قیمتها و شرایط بهینه انتخاب کنند. اهداف این خدمات عبارتاند از:
- کاهش هزینههای عملیاتی و بهینهسازی استفاده از سرمایه
- کاهش ریسکها در قراردادهای IT
- کاهش زمان چرخهها و هزینهها
- ایجاد روابط کاری موثر با تامینکنندگان کلیدی
منبع :
https://www.webopedia.com/definitions/gartner/