وبینار رایگان تست نفوذ و امنیت دستگاه IoT

وبینار رایگان تست نفوذ و امنیت دستگاه IoT

اینترنت اشیاء چیست؟

امروزه دنیای IT با چنان رشد روزافزونی همراه شده است که در مسیر خود، قصد دیجیتالی کردن تمامی اشیاء و تمامی فعالیت‌های روزمره‌ی انسان‌ها را دارد. متخصصین و دانشمندان در نیمه‌ی این راه توانسته‌اند وسایل بسیاری را که امروزه مورد استفاده اقشار مختلف جامعه قرار گرفته‌اند، دیجیتالی کنند. اما پیشرفته‌تر از این مسئله، متصل بودن این اشیاء به اینترنت است و اینکه بتوانیم آن‌ها را ازطریق اینترنت کنترل کنیم. وسایلی مثل سیستم گرمایشی هوشمند، قفل هوشمند، سیستم روشنایی هوشمند، ماشین‌های هوشمند و یا حتی یخچال و کتری‌های هوشمند که تنها با متصل بودن به اینترنت، می‌توانند از راه دور خاموش و روشن شده و تحت کنترل قرار گیرند.

امنیت IoT چگونه است؟

اما همین دستگاه‌های هوشمندی که به اینترنت متصل می‌شوند و کارهای روزانه ما را بسیار ساده‌تر می‌کنند، آسیب‌پذیری‌های بسیاری دارند. همانقدر که بستر اینترنت دارای آسیب‌پذیری‌های مختص خود است، اشیائی که به آن متصل می‌شوند نیز دارای آسیب‌پذیری‌های مشابه خواهند بود. آسیب‌پذیری‌هایی که ممکن است منجربه نشت اطلاعات شخصی و یا نفوذ افراد غیرمجاز به لپ‌تاپ، تلفن همراه، تبلت و... شما شوند.
به همان اندازه ای که IoT توانسته است راحتی را برای شما فراهم کند، می‌تواند حریم شخصی شما را به خطر بیاندازد. پس "این اشیاء ایمن نیستند، تا زمانی که ما آن‌ها را ایمن نکنیم".
اما هنگامی که شما دستگاه‌های هوشمند خود را به اینترنت خانگی متصل می‌کنید، و در کنار آن لپ‌تاپ، موبایل و.... را به همان اینترنت متصل کرده‌اید، یک هکر می‌تواند با نفوذ به دستگاه هوشمند شما (مثلاً یخچال) به رایانه شخصی و یا اطلاعات شخصی شما نیز دسترسی پیدا کند. حتی می‌تواند این اطلاعات را کدگذاری کند و دسترسی شما را از آن قطع کند. پس ایجاد امنیت در دستگاه‌های هوشمند به اندازه‌ی ایجاد امنیت برای اطلاعات شخصی ضروری‌ست.

برای ایمن‌سازی دستگاه‌های IoT چه کنیم؟

متخصصان امنیت همیشه برای ایجاد امنیت در تمامی بخش‌های سایبری، فرایندهایی را طی می‌کنند. ابتدا باید نوع حملات و چگونگی تهدیدات مختلف بر روی این دستگاه‌ها را شناسایی کرد. سپس باید به بررسی نقطه ضعف‌های موجود در این دستگاه‌ها، نحوه‌ی اتصال آن‌ها به اینترنت، فرایندهای امنیتی که برای اتصال به اینترنت درنظر گرفته شده است و... را مورد بررسی قرار داد. با این کار می‌توان نقاط آسیب‌پذیر و راه‌های نفوذ هکرها را شناسایی کرده و سپس درصدد جلوگیری از آن‌ها و مسدود کردن آن‌ها برآمد.
پس از شناسایی نقاط آسیب‌پذیر، متخصصان امنیت می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مناسب، ایمن‌سازی دستگاه‌های هوشمند یا همان IoT را انجام دهند. چنین سناریویی را فقط متخصصان امنیتی قادر به نوشتن هستند که دارای آشنایی کامل با این دستگاه‌ها و همچنین آشنایی کامل با ایمن‌سازی دستگاه‌های متصل به اینترنت باشند. پس در این راستا گذراندن دوره‌های لازم برای آشنایی با این علم جدید، برای تمامی متخصصان امنیت ضروری خواهد بود. چرا که با فراگیری این دستگاه‌ها، ایمن‌سازی آن‌ها نیز بسیار موردنیاز قرار خواهد گرفت. 

content-photos/134/920/content_photo_Vp31njSrcvP1rBOS.png

گروه آموزشی لیان باتوجه به شرایط کنونی و عدم امکان برگزاری کلاس‌های حضوری تصمیم گرفته است تا با استفاده از اساتید و متخصصان مجرب، اقدام به برگزاری وبینار در حوزه "هک و امنیت دستگاه‌های اینترنت اشیاء" نماید.
این وبینار به صورت کاملاً رایگان برای علاقمندان به مباحث هک و امنیت درنظر گرفته شده است. اما به منظور هماهنگی‌های بیشتر برای شرکت در این دوره، ثبت‌نام ازطریق لینک موجود انجام خواهد شد.
سرفصل‌هایی که در این وبینار مورد ارائه قرار خواهد گرفت عبارتنداز:

  • مفاهیم اولیه دستگاه‌های IoT
  • برخی از حملات دستگاه‌های IoT
  • برخی از روش‌های هک دستگاه‌های IoT
  • ابزارهای امنیتی و هک دستگاه‌های IoT
  • سناریو عملی