آشنایی با ماژول HackRF

HackRF

سلام خدمت دوستان عزیز، در این مقاله قصد آشنایی با ماژول  HackRF را داریم.

HackRF One یک رادیوی نرم‌افزاری است که می‌تواند سیگنال‌های رادیویی را از 1 مگاهرتز تا 6 گیگاهرتز، ارسال یا دریافت کند و با کالی لینوکس سازگار است. برای استفاده از آن، به یک آنتن نیاز دارید، زیرا به‌طور پیش‌فرض به همراه آن ارائه نشده است. بهترین آنتن استارتی که می‌توانید استفاده کنید ANT5 است.

HackRF

HackRF یک پروژه سخت‌افزاری اپن‌سورس است که با استفاده از آن می‌توان یک دستگاه رادیو تعریف شده نرم افزاری (SDR) ساخت. در واقع SDR، به کاربردن علم پردازش دیجیتالی سیگنال‌ها (DSP) در شکل موج‌های رادیویی است. این موضوع مشابه تکنیک‌های صوت دیجیتال است که بر اساس سیستم‌های نرم‌افزاری ایجاد می‌شوند و در دو دهه گذشته رایج شدند.

همان‌طور که یک کارت صدا در کامپیوتر، طول موج‌های صوتی را دیجیتالیزه می‌کند، یک دستگاه رادیو نرم‌افزاری نیز امواج رادیویی را دیجیتالیزه می‌نماید. این دستگاه مانند یک کارت صدای بسیار سریع است که در آن بلندگو و میکروفن با یک آنتن جایگزین شده‌اند. یک پلتفرم رادیویی نرم‌افزاری می‌تواند جهت به کارگیری مجازی هر تکنولوژی ارتباط بیسیم (بلوتوث، زیگبی، تکنولوژی‌های مربوط به تلفن‌های همراه، رادیو FM و..) به کاربرده شود.

امکانات ایجاد شده توسط صوت دیجیتال در کامپیوترهای همه منظوره، زمینه‌ساز انقلابی در صنعت صدا و موسیقی، و منجر به پیشرفت‌هایی نظیر ذخیره صدا در هارد دیسک‌ها و به اشتراک‌گذاری فایل‌های موسیقی شد. کامپیوترهای امروزی نیز به اندازه کافی سریع می‌باشند تا به روشی مشابه، شکل موج‌های رادیویی را پردازش نمایند و صنعت ارتباطات رادیویی نیز در حال قدم نهادن در مسیر فوق است. یک فاکتور حیاتی در پیشرفت این تکنولوژی، سرانجام امروز در حال شکل‌گیری است و آن در دسترس بودن ابزارآلات ارزان است که این امکان را برای همگان بوجود می‌آورد تا در این انقلاب ارتباطی، سهیم باشند.

  • فرستنده گیرنده

HackRF می‌تواند جهت ارسال و دریافت سیگنال‌های رادیویی مورد استفاده قرار گیرد. HackRF در حالت نیمه دابلکس کار می‌کند و این بدین معناست که در یک لحظه فقط می‌تواند فرستنده یا گیرنده باشد و هر دو این کارها را نمی‌تواند همزمان انجام دهد. البته در صورت استفاده از دو HackRF، پیاده‌سازی ارتباط فول دابلکس نیز امکان‌پذیر است.

  • قابل حمل

هنگامی که HackRF را با خود در جادده‌ها و یا مسافرت همراه دارید، نیازی به همراه داشتن منبع تغذیه جانبی ندارید؛ زیرا این وسیله توسط USB تغذیه می‌شود و به اندازه کافی کوچک است تا بتوان آن را در یک کیف معمولی لپ‌تاپ جای داد.

اساسا HackRF به گونه‌ای طراحی شده است که در کنار یک کامپیوتر دارای پورت‌های USB، به عنوان میزبان، مورد استفاده قرار گیرد، ولی می‌تواند در سایر کاربرها و به تنهایی توسط Jared’s HackRF PortPack که به عنوان یک افزونه به HackRF امکاناتی نظیرLCD، کلیدهای جهتی و پورت‌های صوتی می‌افزاید، مورد استفاده قرار گیرد.

  • باند عریض

حداکثر پهنای باند این وسیله 20MHz  است که این مقدار در حدود 10 برابر پهنای باند دانگل‌های گیرنده‌های تلویزیونی است که به عنوان یک SDR شناخته می‌شوند. این بدین معناست که HackRF می‌تواند در کاربردهای رادیویی دیجیتالی سرعت بالا، مانند LTE و 802.11g  مورد استفاده قرار گیرد.

  • اپن سورس

با اهمیت‌ترین هدف در پروژه HackRF به‌عنوان یک دستگاه جانبی SDR، ایجاد یک طراحی اپن‌سورس برای طیف وسیعی از کاربردها است. تمامی طراحی‌های سخت‌افزاری و سورس کدهای نرم‌افزاری در غالب یک مجوز اپن‌سورس قابل دسترس است. طراحی‌های سخت‌افزاری توسط نرم‌افزار KiCAD که خود یک ابزار اپن‌سورس طراحی مدارات الکترونیکی می‌باشد، انجام شده است.

  • سازگاری

نسخه‌های بتا HackRF در حال حاضر درپلتفرم‌های Linux ، OS X و ویندوز در حال استفاده می‌باشند. این وسیله از USB 2.0 که یک رابط ارتباطی است و امروزه در تمام کامپیوترها یافت می‌شود، نهایت استفاده را می‌نماید. HackRF در حال حاضر با بسته نرم‌افزار رادیویی محبوب GNU کار می‌کند و این امکان میسر است تا پشتیبانی از HackRF را به سایر نرم‌افزارهای SDR افزود.

نویسنده این مقاله: toxic

علاقمند به حوزه امنیت اطلاعات و آشنا به حوزه تست نفوذ
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

۹ دیدگاه ها

  1. سلام تو ایران میشه تهیه کرد یا باید از خارج ایران خریداری کنم

  2. هشت نه سال پیش بود فک کنم که حمله به پروتکل ss7 صداش پرونده..خیلی تحقیق کردم درباره پیاده سازیش و هییییچ منبع یا مقاله فارسی وجود نداشت الان هم وجود ندارد ..فقط بگم که خییلی کارها میشه کرد با sdr و البته مدلهای usrp آن😁

  3. البته برد ابا کارایی بیشتر ازاین هم با نامهای دیگ در ایران موجوده که اون زمانها خود شرکت سازنده هم از کاربردهای دیگر بیخبر بود حتی اسم برد و شرکت تولید کننده داخلی هم درآوردم و با قیمت یک‌دهم نمونه خارجی تهیه کردم فقط برای تحقیق و علاقه خودم

  4. سلام. لطفا معرفی کنید. لازم دارم

  5. سلام بردی که خریدی یا اگر برد دیگری الان در بازار هستش که کارهای دیگه بشه باهاش کرد آخرین ورژن رو معرفی کن لطفا اسمش چی هست قیمتش چنده از کجا میشه تهیه کرد معرفی کنی ممنون میشم هرچه زودتر جواب بدین سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *