اینترپل اعلام کرد در جریان عملیاتی بینالمللی با عنوان عملیات Synergia 2 ۴۱ نفر را دستگیر کرده و ۱٬۰۳۷ سرور و زیرساختی را که بر روی ۲۲٬۰۰۰ آدرس IP فعالیت داشتند و به تسهیل جرایم سایبری کمک میکردند، از کار انداخته است.
عملیات بین آوریل تا اوت ۲۰۲۴ در ۹۵ کشور انجام شد و به دستگیری ۴۱ نفر که با جرایم مختلفی از جمله باجافزار، فیشینگ و سرقت اطلاعات مرتبط بودند، منجر شد.
اینترپل اعلام کرد که اقدام اجرایی آن با اطلاعاتی که توسط شرکتهای خصوصی امنیت سایبری مانند Group-IB، Kaspersky، Trend Micro و Team Cymru ارائه شده بود، پشتیبانی شد و این اطلاعات به شناسایی بیش از ۳۰٬۰۰۰ آدرس آیپی مشکوک منجر شد.
در نهایت، تقریباً ۷۶٪ از آنها (آدرسهای مشکوک) از دسترس خارج شدند، ۵۹ سرور ضبط شد و ۴۳ دستگاه الکترونیکی توقیف گردید که برای بازیابی شواهد بیشتر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
علاوه بر ۴۱ نفری که دستگیر شدند، مقامات در حال تحقیق درباره ۶۵ فرد دیگر هستند که مظنون به ارتباط با فعالیتهای غیرقانونی میباشند.
در ادامه به نتایج و دستاوردهای کلیدی عملیات در مناطق یا کشورهای مختلف اشاره خواهد شد.
- پلیس در هنگکنگ توانسته است بیش از ۱٬۰۳۷ سرور را که به فعالیتهای مخرب سایبری مرتبط بودهاند، شناسایی و غیرفعال کند.
- مقامات در مغولستان ۲۱ خانه را بازرسی کردهاند، یک سرور را در این عملیات توقیف کردهاند و ۹۳ نفر را که در فعالیتهای غیرقانونی سایبری دخیل بودهاند، شناسایی کردهاند.
- پلیس در ماکائو موفق شده است ۲۹۱ سرور را که احتمالاً به فعالیتهای غیرقانونی یا مشکوک مرتبط بودهاند، غیرفعال کند.
- مقامات در ماداگاسکار ۱۱ نفر را که به سرورهای مخرب مربوط بودند، شناسایی کرده و دستگاه الکترونیکی را برای تحقیقات ضبط کردند.
- پلیس در استونی بیش از ۸۰ گیگابایت داده که از سرورها استخراج شده بود، ضبط کرده است. آنها در حال همکاری با اینترپل برای تجزیه و تحلیل دادهها هستند که به فعالیتهای فیشینگ (کلاهبرداری آنلاین) و بدافزارهای بانکی مرتبط میشود.
طبیعت جهانی جرایم سایبری نیازمند پاسخ جهانی است که از طریق حمایت کشورهای عضو از عملیات Synergia 2 نمایان است. ما با هم نه تنها زیرساختهای مخرب را از بین بردیم، بلکه از وقوع جرایم سایبری برای صدها هزار نفر از قربانیان بالقوه جلوگیری کردیم.
سازمان اجرای قانون میگوید که از هوش مصنوعی مولد برای تقویت عملیات فیشینگ استفاده میشود و دزدگیرهای اطلاعات (اطلاعاتدزدها) به طور فزایندهای به عنوان پیشزمینهای برای حملات باجافزاری به کار میروند، به طوری که استفاده از دزدگیرهای اطلاعات در سال گذشته ۷۰٪ افزایش یافته است.
اعلامیه اینترپل نتیجهگیری میکند که فیشینگ، باجافزار و بدافزارهای دزدگیر اطلاعات در حال حاضر از مهمترین تهدیدات سایبری هستند و این موضوع باعث شده که این اقدام (عملیات) اولویتدار شود.